اگر به دنبال تفریحی هستید که به شما آرامش بدهد و هم فعالیت بدنی داشته باشد ، زد فان به شما سوارکاری را پیشنهاد میدهد.
ورزش اسب سواری ورزشی برای روح و جسم است.
تجربه سوارکاری حداقل یکبار در زندگی هرشخص لازم است.
در سطح شهر یزد مجموعه های سوارکاری بسیاری وجود دارد که خدمات آموزش سوارکاری ، سوارکاری تفریحی و پانسیون را ارائه میدهند.
باشگاه پرورش وسوارکاری قربان رضایی با امکان سوارکاری و گشت در کویر و ثبت لحظات شما ( عکاسی ) تجربه دل انگیزی را برای شما به یادگار میگذارد.
کمی بیشتر در مورد سوارکاری بدانیم
فواید سوارکاری
- تقویت تناسب اندام
- کاهش استرس و اضطراب
- افزایش اعتماد به نفس
- بهبود خلق و خو
- تقویت مهارتهای اجتماعی
- ارتباط با حیوانات
موارد لازم برای یادگیری سوارکاری
- یافتن یک مربی مجرب
- شروع با درسهای مقدماتی
- تمرین مداوم
- پیوستن به یک باشگاه سوارکاری
- انتخاب تجهیزات مناسب
- حفظ ایمنی
- صبر و حوصله
شاخههای مختلف سوارکاری
مسابقات یورتمه :
در آنها هدف نفر اول رسیدن به خط پایان است، بدون این که اسب با سرعت گرفتن شروع به تاختن کند.( تاختن اسب باعث حذف شدن سوارکار از دور مسابقه میشود.)
مسابقات تاخت :
در آنها نیز هدف اول رسیدن به خط پایان است، اما این بار با تاخت. مسافت این مسابقات بین ۲٫۴۰۰ و ۱٫۶۰۰ متر است. نوعی دیگر از مسابقات تاخت، همراه با مانع است و اسب باید از روی آنها بپرد. مسافت این مسابقات با توجه به نوع مانعها متفاوت است.
درساژ (حرکات نمایشی اسبهای تربیتشده) :
در آن کیفیت ارتباط میان سوارکار و اسب سنجیده میشود. این مسابقات در زمینهایی مستطیل شکل به طول ۶۰ متر و عرض ۲۰ متر برگزار میشوند، و سوارکاران به ترتیب درزمین حاضر شده و برنامههای خود را اجرا میکنند. این برنامهها میتوانند مشخصشده یا آزاد باشند.
داوران بر اساس تکنیک و دقت سوارکار و همچنین اطاعت و حرکات اسب و ارتباط میان آن دو، قضاوت کرده و بین صفر تا ده امتیاز میدهند. سوارکار باید سعی کند حرکاتش برای هدایت اسب تا حد امکان مخفی باشد و دیده نشود، بهطوریکه احساس شود ارتباط میان آن دو توسط تِلِپاتی انجام میگیرد. این کار ممکن است به نظر تماشاگران بسیار آسان بیاید، در حالی که نتیجهٔ تلاش چندین سال میباشد.
پرش با اسب :
از متداولترین مسابقات سوارکاری در جهان میباشد و باید از موانع با کمترین خطا گذر کنند.